Ach, hadden we allemaal maar een budget zonder eind voor ons interieur. Dan konden we maandelijks de hele boel omgooien. In alle huizen die we zouden bezitten. Waardoor we uiteindelijk dus niets anders zouden doen dan omgooien. Hemels. Hoewel… is dat wel zo? Is het niet juist tof om met slimme trucs toch een heel nieuw effect te creëren? Creatief omgaan met wat je hebt? Nou ja, daar houd ik mezelf in elk geval maar gelukkig mee. Want dat budget heb ik nu eenmaal gewoon niet. Omdat ik jullie ook graag gelukkig zie, deel ik hierbij mijn ultieme wisseltrucs!

 1. Kussens slopen, kussen en slopen, kussenslopen
  Waarschijnlijk de makkelijkste van het geheel.  Maar een bak/mand/plank waar je alle leuke sloopjes die je vindt (in de sale?) verzamelt. Sorteer op kleur voor de OCD-types onder ons en wissel lekker vaak de tinten en patronen. Voelt toch elke keer als nieuw. Kom je een leuke stof tegen? Ook gewoon kopen. Doe ik ook ondanks dat ik (nog) niet handig ben met een naaimachine. Maar dat gaat komen. En dan leer je het gewoon lekker samen met mij mee!
 2. Is het een tafel, een zitplek of een plantenstandaard?
  Ach, krukjes. Altijd fijn. Om op te staan als je ergens niet bij kunt. Maar vooral om elke keer een andere functie te geven. Zet er een plant op, leg er een kussentje op of plaats je wijntje er strategisch binnen handbereik. Ik zeg het je: krukjes.
 3. Stoffen
  Mooie stof? Kopen. Gooi hem over de bank als je behoefte hebt aan iets anders, gebruik het als sprei, muurversiering of maak er een kussensloopje van. Voor die laatste, zie punt 1.
 4. Bloemen
  Grote witte lelies of juist takjes eucalyptus en craspedia? Beide geven direct een ander beeld. Net als een hele grote bos versus meerdere kleine accenten door je huis heen. Varieer eindeloos met kleur en stijl. Ze gaan toch wel weer dood. Dat is dus eigenlijk juist goed.
 5. Schuiven
  Dit is echt mijn lievelingstip. Zelfs in de geloften van mijn man tijdens onze bruiloft kwam dit terug. Ik schuif graag en veel. De tafel een kwartslag draaien. Alle planten in één kast. De luie stoelen (of het matras!) naar het balkon als het weer lekker lijkt te worden. Nieuwe plekken voor zithoekjes maken. Het houdt je van de straat. Gewoon lekker doen. Want als het niet leuk is, dan schuif je het gewoon terug.