Hoe gaat het met de stekjes van mijn Begonia Maculata Wightii (Polkadot Begonia of stippenplant)?

Het begint een hele reeks te worden. Eerst een bericht over een prachtige nieuwe aanwinst, daarna de bijna-vergeten-maar-toch-nog-gedaan-stekactie en dan nu natuurlijk de tussenstand. Hoe gaat het met de stekjes die ik van mijn Begonia Maculata Wightii (of gewoon Polkadot Begonia of stippenplant) afhaalde?

Nou. Eigenlijk gewoon heel goed. Nu niet gelijk stoppen met lezen want ik vertel je graag hoe dat zo gekomen is. Na het stekavontuur heb ik de stekjes in dit supermooie stekbakje van Esschert Design gezet wat ik van mijn man (JA, we zijn ondertussen getrouwd!!) kreeg.  Gewoon op water. Wat je natuurlijk wel regelmatig moet verversen. Heel regelmatig zelfs als Nederland opeens door een bizar hete zomer heen gaat. Maar als je dat netjes doet en een beetje geduld hebt, zie je op een gegeven moment mooie wortels ontstaan. Ik zou willen zeggen dat ik enorm weloverwogen toen nog heb besloten om de wortels nog een tijdje te laten groeien, maar eigenlijk was ik gewoon druk met andere dingen en vergat ik ze telkens te verpotten.

Lijkt tot nu toe nog niet problematisch te zijn geweest en sinds een paar weken staan ze keurig in de potgrond. Het blad ziet er prima uit en ik heb geen reden tot zorgen.

We weten natuurlijk pas écht zeker of het geslaagd is als we wat groei zien, maar zo ver zijn we nog niet. Komt er toch nog een deel 4 van deze serie… Houd het in de gaten!

 


Update: er is groei geconstateerd! Bij het ‘grote’ stekje is een nieuw blad zich aan het uitrekken. Dus de conclusie: een geslaagd stekproject! Hoe staan jullie pogingen ervoor?

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Guillaumine

    Hey, ik ben blij met je blog over het stekken van je stippen-begonia. Welke stek is nou uiteindelijk beter gegaan? Want dat haal ik nou zo snel niet uit je tekst. Of ik ben gewoon mega koppig, kan ook natuurlijk..
    Thanks!

    • Hi Guillaumine, bedankt voor je berichtje! Het stekken met het ‘grote’ stekje is het best gegaan. Daar groeit nu nieuw blad aan. Het losse blad doet het nog wel, maar ik zie geen groei en verwacht dat eigenlijk ook niet echt meer. Dus een ‘knot’ vanaf de bovenkant tellen en daar net onder het blad knippen/snijden! Succes!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *