Stel, je hebt een balkon. Dan kan je er een stoeltje neerzetten en je ogen dichtdoen terwijl je van het zonnetje geniet. Helemaal niet verkeerd. Maar als je je ogen weer open doet omdat er een wolkje voorbij drijft, of gewoon omdat je je ogen open moet doen als je een drankje wil gaan pakken maar niet met je kop tegen de deur aan wil lopen, zie je toch waar je zit. Wel zo fijn als je daar ook vrolijk van wordt.

Sommige mensen hebben nog steeds in hun hoofd dat je een klein balkon niet gezellig kunt maken. Als jij je nu aangesproken voelt, lees dan alsjeblieft verder. Het is namelijk echt niet zo. Klein is niet het einde. Hoewel ik ook echt even wat tijd nodig had om te wennen aan het idee. Maar met een paar slimme vondsten kom je al een heel eind. Als jij vervolgens zorgt dat dat stoeltje een beetje om aan te zien is, komt alles goed. Stuur je me een foto van het eindresultaat?

  1. Balkonbar
    Met stip op één. De manier om de ruimte die je hebt zo optimaal mogelijk te gebruiken. Prachtige houten barren (ook verkrijgbaar in bijvoorbeeld bamboe!) die je balkon in een klap Instagrammable maken.
  2. Minigarden
    Omdat je op je balkon ook prima een moestuin kunt hebben. Of gewoon knetter veel bloemen. Mooie bijkomstigheid voor de luie flikkers onder ons: je hoeft niet eens te bukken.
  3. Buitenkleed
    In een klap je balkon upgraden? Kan gewoon. Schaf een buitenkleed aan. Een met een bak kleuren of een geinig motiefje. Een grote die je hele balkon beslaat of meerder kleine die je combineert. Of koop er zeven en leg er elke dag een ander neer. Helemaal feest.

Zo zie je maar. Het hoeft allemaal niet te moeilijk te zijn. Als jij nou belooft dat je de balkonbar netjes schuurt en in de beits zet en je je buitenkleed in de winter gewoon netjes binnen bewaard, hoeft het allemaal ook echt niet zo duur te zijn. Hup, naar buiten!