Al tijden struin ik het internet af. Ik heb namelijk een klein beetje een obsessie: de pauwenstoel. Sinds ik een prachtexemplaar tegenkwam in de ‘Ethnic Chic’ reportage van vtwonen, krijg ik hem maar niet uit mijn hoofd. Hij lijkt namelijk nogal op een troon en dat triggert de prinses in mij. Ik wil een troon.

Gelukkig wordt geduld beloond: gister kwam ik eindelijk een gunstig geprijsde beauty tegen in de buurt! Gelukkig was de wederhelft ook enthousiast en sprongen we gelijk de auto in. De man waar ik hem van kocht vertelde me dat hij eerst van zijn zus was geweest. Zij had hem vervolgens kado had gedaan aan zijn dochter. Hij vermoedde dat de stoel al zeker 40 jaar oud was. Hoe tof is dat?!

Zoals wel vaker bij mijn aankopen (ik kocht ooit vrolijk een tafel van steigerhout die drie meter lang is en bijna niet boven kwam) bleek de pauwenstoel eenmaal thuis wel vrij groot te zijn. Dat mocht de pret niet drukken en in een mooi winterzonnetje ging ik van start. Bij deze nieuwe aanwinst hoort namelijk een fijn hoekje. Zo’n hoekje waar je jezelf al ziet zitten met een goed boek een een mok thee. Of met een fijne serie en een wijntje. Vanaf je troon de wereld in de gaten houden.

Broodnodig: een warm schapenvelletje om op te zitten, dekentje binnen handbereik, boeken in de buurt en natuurlijk het nodige groen. Zonder planten immers geen urban jungle! Daarnaast heb ik in het kastje wat fijne spulletjes neergezet: 4 kopjes die ik zelf maakte bij de pottenbakcursus van Hester van den Haak en een mooi betonnen bakje met glazen reageerbuisje (kadootje van de man). Die is eigenlijk voor stekjes bedoeld, maar ik heb er gedroogde papaver in gezet.

Al met al een prachtig mini-koninkrijk toch?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op deze foto’s:

De kistjes zijn van Ikea

De mand van Loods5

Schapenvel van Ikea

Groene kussentje en dekentje in de mand van H&M

Plant op de kast is een Epipremnum pinnatum en die rechts van de stoel een Monstera Deliciosa.