Het stekken van de Begonia Maculata Wightii (Polkadot Begonia of stippenplant)

Alweer een tijd geleden schreef ik over de aanschaf van een nieuwe aanwinst: de Begonia Maculata Wightii, ofwel de Polkadot Begonia of stippenplant. Ik beloofde toen dat ik, als een ware pionier, het stekavontuur zou aangaan. Omdat er behoorlijk weinig over te lezen is op internet, omdat het me gaaf leek om een poging te wagen en natuurlijk omdat dit potentieel zou betekenen dat ik niet langer één polkadot begonia zou hebben, maar misschien wel drie. Of vijf. Twintig.

Grote dromen…

Nu moeten jullie iets van mij weten: ik heb altijd gigantisch grote plannen en dromen. Vaak ga ik direct aan de slag om die waar te maken. Echter heb ik er soms zo veel tegelijk dat er een gigantisch groot plan of droom tussen wal en schip valt. Laat dat nou precies zijn wat er is gebeurd met het stekken van de Begonia Maculata Wightii.

Gelukkig zijn er ook altijd andere mondige en nieuwsgierige mensen te vinden op het World Wide Web en was Jannita zo vriendelijk mij aan mijn belofte te herinneren. Je kunt haar bedanken in de comments van de oorspronkelijke blog, die vind je hier.

Aan de slag!

Dan nu het stekavontuur. Ik heb een paar keer om mijn lieve begonia heen gelopen en heb besloten om mijn risico te spreiden. Ik schreef eerder al dat ik een stuk wilde afknippen onder een knot en die in water wilde proberen te stekken. Dat heb ik gedaan, maar vervolgens heb ik ook het onderste blad afgeknipt en die ook in water gezet. Deels omdat anders het plaatsen in water nog best een gedoe is, want dat zit dat andere blad in de weg. Deels ook omdat we op deze manier gelijk twee verschillende stekpogingen doen en dus de slagingskans van dit onderzoekje vergroten.

Goedmakertje…

Om mijn vergeetachtigheid een beetje te compenseren, heb ik het hele traject uitgebreid vastgelegd. Enjoy en laat me vooral weten als je zelf (ongeduldig) in de tussentijd al een poging hebt gedaan waar we van op de hoogte moeten zijn!

 

Klik hier voor het vervolg op deze blog!

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Frederick

    Wat leuk dit heb ik ook net gedaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *